Ασύρματο Δίκτυο

Μετά από πολλές προσπάθειες, η Πολυτεχνική Σχολή απέκτησε ασύρματη υποδομή πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε ορισμένους χώρους της. Το έργο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κοσμητείας από την Ομάδα Ασύρματων Υποδομών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και μέχρι στιγμής καλύπτει κοινόχρηστους χώρους ενδιαφέροντος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, καθώς και κοινόχρηστους υψηλής επισκεψιμότητας χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής.
Στην Α’ φάση του εγχειρήματος οι χώροι που καλύπτονται είναι:

  • Η νησίδα υπολογιστών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών «Βεργίνα» στο κτίριο Ε΄.
  • Η βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο κτίριο Γ΄.
  • Η νησίδα υπολογιστών στο ισόγειο του κτιρίου Δ΄.
  • Οι αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
  • Το αμφιθέατρο «ΑλέξανδροςΤσιούμης».
  • Το κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχολής.
  • Το αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος».
  • Το μικρό αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι διαθέσιμη σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Α.Π.Θ., αλλά και σε επισκέπτες του Ιδρύματος. Το συγκεκριμένο έργο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των υπηρεσιών και της εργασίας που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Η Ομάδα Ασύρματων Υποδομών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών αποτελείται από τους: Διονύσιο Φραγκόπουλο, Στέφανο Θεοχάρη, Δήμητρα Κοκκινά, Γεώργιο Αμανατίδη και Αλέξανδρο Καλλιοτζή.

Πληροφορίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης της υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα υπηρεσιών τηλεματικής. Συγκεκριμένα μπορείτε να βρείτε οδηγίες σύνδεσης για κάθε λειτουργικό σύστημα, αλλά και για διάφορες συσκευές κινητών τηλεφώνων: (Windows XP, Windows Vista, Windows 7, MacOS, Nokia S60, i-Phone)

(Απόσπασμα από το περιοδικό Πολυμήχανο, τεύχος 21, σελ. 85, Απρίλιος 2008)

Η ασύρματη κάλυψη έχει επεκταθεί στους περισσότερους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής και γίνεται πλέον μέσω της υποδομής eduroam. Απαιτείται ιδρυματικός λογαριασμός ή λογαριασμός στους servers vergina (eng.auth.gr) ή egnatia (ee.auth.gr).